Pages

Saturday, December 1, 2012

nak download video

Hai semua 
salam 1 Malaysia
AHH!!! lama betul cuti ha sekarang baru dapat mengatalkan tangan ni nak menaip,
ok Entri saya kali ni berkenaan dengan cara nak download video dari You Tube 
Saya pasti benda ni dah ramai tahu tapi mungkin juga di kalangan kita yang belum tahu
jadi tutorial ni saya akan ceritakan kepada rakan-rakan yang belum tau k.

pertama korang perlu pergi ke laman web You Tube dulu kemudian korang bukak lagi New Tab buka Keepvid pulak ok jom mula
 Ha nampak tak yang saya buat anak panah tu, ok korang klik pada share tu then dia akan keluar url macam kat bawah ni

ok nampak tak url You Tube ni?yang saya anak panah tu ha korang Copy url tu then korang paste kat keepvid macam kat bawah ni.


 kemudian tekan download yang kat tepi tu yang kotak warna itam tu ha nanti dia akan keluar pulak macam ni


Ha nampak tak yang saya buat anak panah tu kalau keluar macam ni korang kena install dulu bendalah ni baru perjalan mendownload nanti berjalan dengan lancar ok jom klik ni pulak http://www.java.com/getjava

Ok lepas tu akan keluar la macam gambar kat bawah ni kan klik pada gambar tu kalau tak berapa jelas.



Ha pastu nanti korang install la sampai abis,dah siap install korang pergi kat laman web keepvid tadi klik balik kotak download tu pastikan url you tube korang sama macam korang copy paste tadi, lepas tu nanti akan keluar la macam kat gambar bawah ni jom tengok

Nampak tak nampak tak? ha ni la dia bendalah tu korang pilih la nak klik mana satu yang pasti cari la yang bersesuaian dengan leap korang nanti gambar screen tak clear susah pulak kan.

ok selesai sudah sekian saja Tutorial saya

 singah-singah la di sini dan komen la seberapa banyak yang korang nak saya sudi membaca oh ya jangan lupa <blink> Follow </blink> saya k pergi kat <blink> Join this site </blink>.





3 comments:

  1. Thanks kasi tutorial nak download video :)
    berguna ni untuk newbie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm kan kepada Newbie yang suka mendownload tu ikut la tutorial ni tak susah pun hehehe

      Delete